Chessboard : سایت تخصصی صفحه شطرنج » گوناگون » محمد جعفر کامبوزیا رئیس فدراسیون شطرنج شد

محمد جعفر کامبوزیا رئیس فدراسیون شطرنج شد

1
29355

با 42 رای از 42 رای ؛

سید محمد جعفر کامبوزیا رئیس فدراسیون شطرنج شد


مجمع عمومی فدراسیون شطرنج به منظور انتخاب رئیس فدراسیون ساعت 16 امروز در محل فدراسیون برگزار شد. در این جلسه، 42 نفر از 45 نفر اعضای مجمع حضور داشتند.


در ابتدای جلسه سید حمید سجادی معاون امور ورزشی سازمان تربیت بدنی به ایراد سخن پرداخت و در خصوص توسعه ورزش در سراسر ایران نکاتی را خاطرنشان کرد. سپس کاندیداهای پست ریاست فدراسیون شطرنج به ترتیب حروف الفبا برنامه های خود را ارائه کردند.


مراسم رای گیری در ادامه انجام شد و 42 نفر حاضر در مجمع عمومی فدراسیون با رای دادن به محمدجعفر کامبوزیا او را به عنوان رئیس جدید فدراسیون شطرنج انتخاب کردند.


با این نتیجه محمدجعفر کامبوزیا به عنوان رئیس فدراسیون شطرنج برای چهار سال انتخاب شد تا بار دیگر در این سمت به فعالیت ادامه دهد. وی پیشتر به مدت بیش از 4 سال در این سمت فعالیت داشته است.

منبع: سایت فدراسیون شطرنج

 

همچنین:

دغدغه های مرد نخست شطرنج ایران؛ به رده 25 جهان می رسیم.

مرد نخست شطرنج ایران با واکاوی دغدغه های شطرنج ایران، از گام بلند فدراسیون شطرنج برای ارتقای شطرنج ایران تا رده 25 جهان گفت و تاکید کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته در آینده نزدیک بیش از 10 استاد بزرگ شطرنج در کشور تربیت می شود.

"محمد جعفر کامبوزیا" سرپرست فدراسیون شطرنج در گفت و گو مفصل با خبرنگار ورزشی ایرنا، با واکاوی دغدغه های شطرنج ایران در دوره جدید مسوولیتش در فدراسیون شطرنج و با نقبی به ضعف های ساختاری نحوه تخصیص بودجه به فدراسیون های ورزشی تاکید کرد: اگر مشکل اختصاص یک درصد بودجه دستگاه های دولتی به ورزش حل شود، ورزش ایران در سال جدید، موفق خواهد بود.


وی از نگرش قانونگذاران به ورزش کشور گفت، آن را تا حدودی ----- دانست و گفت: اگر قانونگذار به ورزش فقط با نگاه ورزشی می نگریست، باید موضوع اختصاص یک درصد بودجه دستگاه های دولتی، در همان ابتدای تقسیم بندی بودجه، به ورزش اختصاص می یافت.


سرپرست فدراسیون شطرنج، ورزش را فعالیتی فرهنگی، دانست که نباید نگرش توجیه اقتصادی را در مورد آن حاکم کرد و گریزی به جذب اسپانسر در شطرنج زد و گفت: در همه دولت ها، به شطرنج یارانه داده می شود.

کامبوزیا که دومین حضورش را در صدر حاکمیت شطرنج تجربه می کند، از برنامه ریزی هایی سخن گفت که برای بسترسازی در تربیت مربی و داور شطرنج در کشور آغاز شده است.

وی موضوع همگانی کردن شطرنج را راهبرد فدراسیون شطرنج دانست و گفت: برای همگانی کردن شطرنج و هر رشته ورزشی باید آموزش و پرورش پیشگام باشد.


او در این گفت و گوی مبسوط از تسهیلاتی خبر داد که فدراسیون شطرنج به معلمین برای یادگیری این رشته ورزشی می دهد.


کامبوزیا گفت:‌ اگر هر معلم ورزش در آموزش و پرورش بتواند یک ششم دانش آموزان کلاس خود را ترغیب به ورزش شطرنج کند، در آینده نزدیک دگرگونی هایی اساسی در سطح شطرنج کشور رخ خواهد داد.


سرپرست فدراسیون شطرنج البته از نبود اراده در آموزش و پرورش برای تخصصی کردن ساعت ورزش دانش آموزان انتقاد کرد و برای نخستین بار در تاریخ شطرنج ایران از اختصاص بودجه ای برای فعالیت پژوهشی در این رشته ورزشی خبر داد.


وی وضعیت شطرنج فعلی ایران را در مقایسه با وضعیت شطرنج در آسیا و جهان نسبت به گذشته رو به رشد دانست و گفت: البته رشته شطرنج در کشورهای مجاور ایران نیز رشد داشته است.


سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: زمانی که شطرنج ایران در آسیا مطرح بود، موقعیت شطرنج بسیاری از کشورها پایین تر از ایران بود، اکنون شطرنج ایران پیشرفت کرده است ولی بسیاری از کشورهای دیگر که شطرنج آنان از ایران پایین تر بودند، به موقعیت شطرنج ایران رسیده اند.


کامبوزیا با انتقاد ضمنی از اینکه "آهنگ پیشرفت شطرنج در ایران نسبت به بقیه کشورها کندتر بوده است"،‌ گفت: برنامه ریزی های گسترده ای برای پیشرفت شطرنج در کشور طراحی شده است.


وی این برنامه ریزی را در محورهای "بستر سازی"، "همگانی کردن شطرنج" و "قهرمانی" ذکر کرد و گفت:‌ برنامه ریزی گسترده ای به منظور بسترسازی برای توسعه بخش نیروی انسانی صورت گرفته است و امیدواریم با این برنامه ریزی ها،‌ مراکز آموزش شطرنج در کشور افزایش یافت.


کامبوزیا توضیح داد که "این برنامه ریزی در تربیت مربی و داور خواهد بود تا بتوانیم در آینده نزدیک با افزایش تعداد مربیان در سطح کشور، تعداد مراکز آموزش شطرنج را افزایش دهیم".


سرپرست فدراسیون شطرنج به موضوع همگانی کردن شطرنج در کشور نیز اشاره کرد و گفت: امکان بازی شطرنج در سنین کم برای همه وجود دارد، در حقیقت بهترین فرصت برای همگانی کردن شطرنج در کشور، مدارس کشور هستند.


وی خواستار هماهنگی با آموزش و پرورش در جهت همگانی کردن رشته ورزشی شطرنج در کشور شد و گفت: سیاست سازمان تربیت بدنی، همگانی کردن ورزش در کشور است از این رو فدراسیون شطرنج و همه نهادهای کشور باید در این مسیر گام بردارند.


کامبوزیا به دستورالعملی اشاره کرد که در این زمینه در فدراسیون شطرنج صادر شده است و به استناد این دستورالعمل با هیات های شطرنج استان ها هماهنگی شد تا برای تربیت نیروی انسانی تسهیلاتی به معلمین ورزش آموزش و پرورش داده شود.


سرپرست فدراسیون شطرنج این تسهیلات را تخفیف 50 درصد در هزینه تربیت نیروی انسانی ذکر کرد و گفت:‌ هر معلم ورزشی که آمادگی داشته باشد در کلاس آموزش شطرنج در هیات های شطرنج استان های کشور شرکت کند،‌ از تخفیف 50 درصد در هزینه های آموزش برخوردار خواهد بود.


وی هدف این اقدام را بستر سازی و توسعه همگانی ورزش شطرنج در کشور دانست و از اینکه در آموزش و پرورش این اراده وجود ندارد که بخش های تخصصی در همه رشته های ورزشی را ایجاد کند، ابراز تاسف کرد.


کامبوزیا گفت: رسما اعلام می کنم در آموزش و پرورش این استعداد و اراده وجود ندارد که در رشته های مختلف ورزشی، بخش های تخصصی ورزش را در مدارس راه اندازی کند.


سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: بخش ورزش در آموزش و پرورش یکی از بخش های غیرفعال و کمتر فعال آموزش و پرورش است.


وی به تفاوت ماهوی رشته ورزشی شطرنج با دیگر رشته های ورزشی اشاره کرد و گفت:‌ در بسیاری از رشته های ورزشی یک نوجوان 14 - 15 ساله را با دو سال آموزش می توان، ماهر کنید، ولی در رشته ورزشی شطرنج نمی توان در این مدت شطرنجباز حرفه ای تربیت کرد.


چنانچه قرار باشد یک شطرنجباز به درجه استادی برسد، باید پروسه ای حداقل 15 ساله طی شود، امکان ندارد، کسی بتواند ادعا کند که می توان این مسیر را کوتاه تر کرد.


سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: برای تربیت یک شطرنجباز حرفه ای تا مرحله استاد بزرگی، باید از شش سالگی برنامه ریزی کرد و بهترین مکان برای این برنامه ریزی آموزش و پرورش و بدو ورود به مقطع ابتدایی است. فقط در صورت این برنامه ریزی می توان امیدوار بود که یک شطرنجباز مثلا در محدوده سنی 20 سالگی استاد بزرگ شود.


او گریزی به وضعیت معلمین آموزش و پرورش در مقطع ابتدایی زد و گفت: معلم ورزش در مقطع ابتدایی یک دیپلم بیکار است که با او قرارداد بسته و در آموزش و پرورش معلم ورزش می شود.


کامبوزیا این موضوع را ضعف ساختاری آموزش و پرورش دانست که متاسفانه از قدیم در این وزارتخانه نهادینه شده است و نمی توان اکنون به آن ایراد گرفت.

سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: در حالی که در مدارس ابتدایی باید یک کارشناس ورزش، معلم ورزش در مقطع ابتدایی باشد که متاسفانه وجود ندارد.

وی گفت: برای حل این مشکل فدراسیون شطرنج آمادگی دارد همه معلمین ورزش را آموزش دهد و هدف از این اقدام آن است که معلم ورزش در آموزش و پرورش حداقل یک تخصص داشته باشد.


کامبوزیا توضیح داد: چنانچه معلم ورزش بتواند در کلاس 30 نفره، حداقل به پنج دانش آموز شطرنج بیاموزد و آنان را علاقمند به رشته ورزشی شطرنج کند، مطمئن باشید در 10 سال آینده جزو پنج تیم برتر دنیا خواهیم بود.


سرپرست فدراسیون شطرنج گفت:‌ اشکال در آن است که از آموزش و پرورش انتظاری نیست و سیاست تخفیف 50 درصدی در هزینه های آموزش شطرنج معلمان آموزش و پرورش به این دلیل اتخاذ شده است که به جای توافق از بالا که معمولا به نتیجه نیز نمی رسد، از سطوح پایین تصمیم گیری و شطرنج را توسعه دهیم.


کامبوزیا گفت: چنانچه اراده ای در آموزش و پرورش برای فعالیت در رشته ورزشی شطرنج بود،‌ نیاز به امضای تفاهمنامه نبود، آموزش و پرورش با حجم گسترده دانش آموزان و معلمین ورزشی اش، خودش می تواند کمک کند تا رشته ورزشی شطرنج در کشور توسعه یابد.


او گفت: انجمن شطرنج در آموزش و پرورش تشکیلات گسترده ای دارد، چنانچه قرار باشد این انجمن فعالیت های خود را گسترش دهد، نیازی به امضای تفاهمنامه نیست. فدراسیون شطرنج فقط سیاستگذاری می کند تا آموزش و پرورش بتواند از امکانات این فدراسیون بهره گیرد.


سرپرست فدراسیون شطرنج به تعداد دانش آموزان کشور اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش 14 میلیون دانش آموز دارد، تربیت بدنی آموزش و پرورش از بخش های ضعیف این نهاد فرهنگی است، آموزش و پرورش باید طوری برنامه ریزی کند که انجمن ورزشی خود را تقویت کند، اما متاسفانه چون نیت و اراده ای برای تقویت نیست، اقدامی نیز صورت نمی گیرد.


کامبوزیا گفت: بازیکنان شطرنجباز ملی کشور همه در آموزش و پرورش هستند، آموزش و پرورش می تواند از این ظرفیت برای مدال آوری استفاده کند.

وی افزود: معتقدم آموزش و پرورش با بودجه ای که در اختیار دارد، می تواند از این امکانات، بهره مفیدتری ببرد، اما متاسفانه در این زمینه ضعیف عمل می شود.

سرپرست فدراسیون شطرنج هدف از بستر سازی و توسعه همگانی ورزش شطرنج در کشور را قهرمانی دانست و گفت: در شطرنج رده های سنی در آسیا و جهان از سال های دور مطرح بوده ایم. امیدواریم به سمتی پیش برویم که بتوانیم در سطح بزرگسالان و جوانان نیز در آسیا و جهان نیز مطرح باشیم. نشانه های این موضوع از هم اکنون با قهرمانی بزرگسالان آسیا در بخش زنان در سال جاری نمود پیدا کرد.


استاد بزرگ بانوان "آتوسا پورکاشیان"‌ قهرمان بانوان آسیا در رشته شطرنج در سال جاری شد.


سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: هدف کسب قله های رفیع در شطرنج جهان است و تلاش می شود با اتخاذ و اجرای برنامه های بلندمدت و کوتاه مدت به این هدف دست یابیم.


کامبوزیا گفت: هم اکنون در شطرنج دنیا در رده 49 هستیم، باید با اتخاذ این راهبردها تلاش کنیم جزو 25 تیم برتر دنیا شویم. این پتانسل در شطرنج ایران وجود دارد، اما برای رسیدن به آن به زمان، امکانات و آموزش لازم نیاز داریم.

وی افزود: هم اکنون وضعیت مربیان از نظر دانش به گونه ای است که نمی توانیم برای تیم ملی بزرگسالان مربی داخلی داشته باشیم،‌ عمده توان مربیان داخلی برای رده های سنی است.

سرپرست فدراسیون شطرنج با این نتیجه گیری که "برای ارتقای سطح دانش بازیکنان بزرگسال باید حتما مربی خارجی داشته باشیم"، گفت: هدف بلندمدت در فدراسیون شطرنج تربیت مدرس برای تیم ملی بزرگسالان است و تربیت چنین نیرویی زمان بر است.


کامبوزیا در این گفت و گوی مفصل گریزی به موضوع بودجه در فدراسیون زد و گفت: بودجه فدراسیون ها به صورت سرجمع است، هیچ تعریف مشخصی در خصوص بودجه های آموزش، تربیت مدرس و در ردیف بودجه وجود ندارد،‌ در حقیقت به فدراسیون ها بودجه ای اختصاص می یابد و این بودجه بر اساس ضرورت و نیاز تقسیم می شود.


وی توضیح داد که "مثلا تا سال گذشته برای موضوعات پژوهشی ردیف بودجه خاصی نبوده است، امسال تصمیم گرفته شد مبلغ 30 میلیون ریال برای پژوهش اختصاص یابد".


سرپرست فدراسیون شطرنج در تحلیلی از شرایط بودجه ورزش در کشور از سال های دور گفت: هیچوقت برای موضوع بودجه ورزش در کشور تعریف مشخصی وجود نداشته است و به همین دلیل است که همیشه فدراسیون ها از بودجه می نالیدند.


کامبوزیا گفت: با استناد به برنامه ریزی هایی که صورت می گیرد و تقویم فدراسیون که مصوب می شود، بودجه بندی صورت می گیرد، اما در این مسیر برخی هزینه های غیرقابل پیش بینی پیش می آید، مثلا ناگهان در هزینه اعزام به خارج بازیکنان عوارض خروج از کشور از 250 هزار ریال به 500 هزار ریال افزایش می یابد، یا نرخ بلیط هواپیما دچار دگرگونی می شود، این موارد سبب می شود، هزینه ها افزایش یابد، مجبوریم یا برنامه را لغو کنیم،‌ یا برای تامین هزینه های اضافه بودجه بخش های دیگر را کم کنیم.


وی گفت: در هیچ فدراسیونی بودجه تعریف نشده است. این موضوع شاید به نوعی اشتباه نیز نباشد. باید توجه داشت که تقویم فدراسیون ها واقعی باشد و بر اساس تقویم، بودجه اختصاص یابد، مشکل آنجا آغاز می شود که بودجه اختصاص یافته متناسب با تقویم نیست.


سرپرست فدراسیون شطرنج در تحلیلی از وضعیت ورزش کشور و ارتباط آن با بودجه ورزش گفت: از گذشته های دور به موضوع ورزش در کشور با نگاه خاص ورزش نگریسته نمی شد،‌ همیشه ورزش تابعی از سیاست بوده است و این به نظر من، اشتباه است. ورزش نباید تابعی از سیاست باشد.


کامبوزیا با بیان اینکه "باید به ورزش به عنوان کار پرورشی، آموزشی و فرهنگی نگریسته شود"، این سووال را مطرح کرد که "آیا وقتی در آموزش و پرورش هزینه می شود، انتظار سود وجود دارد"؟


وی توضیح داد: هیچوقت فعالیت فرهنگی توجیه اقتصادی نمی خواهد. در ورزش نیز نباید به دنبال توجیه اقتصادی بود.


سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: برداشت من این است که در ورزش نگرش کمرنگ ----- حاکم است و با توجیه اقتصادی به آن نگریسته می شود، این نگاه باید اصلاح شود.


کامبوزیا گفت: اگر معقتدیم که ورزش باید توسعه یابد، باید به مانند آموزش و پرورش به آن نگریسته شود. مطمئن باشید به هر میزان ورزش در کشور توسعه یابد، اثر تربیتی بیشتری در جامعه بجا خواهد گذاشت و کارهای خلاف در جامعه کمتر می شود.


وی افزود:‌ با حاکم شدن این دیدگاه در نهایت موفقیت نصیب کشور می شود.

سرپرست فدراسیون شطرنج علی رغم اعتقاد به وجود نگاه کمرنگ ----- در ورزش این را نیز گفت که "در حال حاضر مسوولان سازمان تربیت بدنی به ورزش نگاهی فقط ورزشی دارند و نگرش ----- به ورزش ندارند".
کامبوزیا البته گفت که "امیدی نیست قانونگذاران به ورزش با نگرش ----- نگاه نکند".

او مثالی زد و گفت: همین موضوع اختصاص یک درصد از بودجه عمرانی دستگاه های دولتی به ورزش نشان می دهد که قانونگذار به ورزش با نگاه ----- نگریسته است.


سرپرست فدراسیون شطرنج سووال کرد: آیا قانونگذار نمی توانست بگوید خزانه داری کل یک درصد بودجه عمرانی دستگاه های دولتی را از سرجمع بودجه دستگاه ها در همان ابتدای تقسیم بودجه به ورزش اختصاص دهد؟ چرا باید بار ورزش با وزارتخانه های دیگر گره بخورد؟


کامبوزیا تحلیل کرد: وزارتخانه ها زمانی یک درصد را به ورزش اختصاص می دهند که 100 درصد بودجه خود را گرفته باشند، 100 درصد بودجه آخر سال به وزارتخانه ها داده می شود. معنی این سخن آن است که ورزش باید تا پایان سال منتظر باشد که یک درصد را بگیرد، ورزش نیز تا پایان سال می تواند این بودجه را هزینه کند، در این میان قضاوت شود با این بودجه چه کاری می توان کرد؟


وی در پاسخ سووال خود گفت: عقل و منطق به من می گوید که این بودجه در پایان سال صرف پرداخت پاداش به کارمندان شود و هیچ استفاده ورزشی از این بودجه نمی توان کرد.


از سرپرست فدراسیون شطرنج سووال شد آیا دستگاه های دولتی نمی توانند از هر دریافتی بودجه خود یک درصد را به ورزش اختصاص دهند؟ کامبوزیا پاسخ داد: قانونگذار به صراحت اعلام کرد که دستگاه های دولتی مکلفند یک درصد از بودجه عمرانی خود را برای توسعه ورزش بکار گیرند و آن نیز آیین نامه ای جداگانه دارد، البته 70 درصد آن را وزارتخانه می توانند هزینه کند و 30 درصد را به سازمان ورزش بدهند.


وی گفت: معتقدم باید آن 30 درصد از ابتدا کم شود و مستقیم به سازمان ورزش داده شود. اگر در زمان تصویب این قانون نگرش ----- حاکم نبود،‌ چرا از ابتدا کسر نشد. اگر این بودجه از ابتدا به ورزش اختصاص می یافت و هر سال تامین می شد، پنج سال بعد، جایگاه ایران در ورزش به مراتب بالاتر از آنچه اکنون هستیم، خواهد بود.


سرپرست فدراسیون شطرنج البته ضعف در مدیریت را یکی از مشکلات ورزش دانست، اما گفت: بیشترین مشکل ورزش، مشکل اعتباری و بودجه ای است. وقتی بودجه ای به مدیر ورزش داده نشود، نمی توان از او انتظار کار داشت.

کامبوزیا گفت: اگر به مدیر ورزشی بودجه مناسب داده شود، از او برنامه خواسته شود، اگر نتوانست کار کند، آن زمان می توان با او برخورد شود، ‌این واقعیت است.

وی افزود: ما از ابتدای سال بر اساس تقویم ورزشی پیش می رویم، اما وقتی بودجه نباشد، چکار می توان کرد؟ سازمان تربیت بدنی چکار می تواند بکند؟

سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: اکنون سه ماه از سال گذشته است، هنوز یک ریال از بودجه یک درصد اختصاص یافته به ورزش پرداخت نشده است در این شرایط چگونه می توان برنامه ریزی کرد.

از کامبوزیا در خصوص تفاوت بودجه میان ورزش های مختلف و میزان مدال آوری آنها سووال شد، وی پاسخ داد:

رشته های ورزشی را نباید با یکدیگر مقایسه کرد، معتقدم بودجه باید بر اساس تقویم و نیاز فدراسیون ها اختصاص یابد و نباید رشته ها با یکدیگر مقایسه شود.

سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: زمانی که تقویم کارشناسی شده یک فدراسیون مورد تایید قرار گرفت باید بودجه اش اختصاص یابد.خوشبختانه این نگرش در سال 89 در نهادهای حاکمیتی ورزش حاکم است و امیدواریم با پرداخت به موقع یک درصد بودجه دستگاه های دولتی به ورزش، سال موفقی در انتظار ورزش کشور باشد.


وی در این گفت و گو گریزی هم به مشکلات شطرنجبازان بانوی کشور زد و گفت: تا زمانی که شطرنجبازان دختر کشور با بازیکنان قوی تر از خودشان نتوانند بازی کنند، رشد نخواهند داشت.


کامبوزیا البته گفت: با برنامه ریزی هایی که صورت گرفته است، در برخی مسابقات آینده و در هماهنگی با سازمان تربیت بدنی بازیکنان دختر شطرنجباز که در حد تیم ملی هستند، می توانند با بازیکنان پسر بازی کنند و این موضوع می تواند به رشد ورزش شطرنج در میان بانوان کمک کند.


از کامبوزیا در خصوص وضعیت چیدمان بازیکنان در لیگ برتر سووال شد و اینکه از ابتدای لیگ برتر برای همه تیمها، قهرمانی یکی از تیم ها مسجل شده است، چرا یک تیم باید همه بازیکنان برتر کشور را در خود جای دهد و تیم های دیگر بازیکنان ضعیف تر داشته باشند؟

او پاسخ داد که "به این موضوع نمی توان ایراد گرفت، ضمن آنکه فدراسیون در این زمینه نمی تواند اقدامی انجام دهد،‌ در فدراسیون شطرنج از تیم داری و بخش خصوصی حمایت می شود و نباید محدودیتی قایل شد.

سرپرست فدراسیون شطرنج البته با اطمینان گفت: در چند سال آینده که تعداد استادان بزرگ شطرنج کشور افزایش یافت، این مشکل رفع می شود، معتقدیم چون بخش خصوصی سرمایه گذاری می کند، نباید محدودیت در جذب بازیکن داشته باشد. فدراسیون باید ضوابط تیم داری را اعلام و باشگاه در این چارچوب عمل کنند، در همه دنیا نیز اینگونه است. باید اجازه داد این روند، سیر طبیعی خود را طی کند تا در سال های آینده توازن برقرار شود.

کامبوزیا البته با قاطعیت قول داد تا دو سال دیگر بیشتر از 10 استاد بزرگ شطرنج در کشور تربیت خواهند شد.

وی از چتر حمایتی فدراسیون شطرنج بر سر همه جوانان آینده دار شطرنج کشور خبر داد و گفت: فدراسیون شطرنج از همه جوانان آینده دار شطرنج کشور حمایت می کند و چنانچه اعتبارات فدراسیون بر اساس تقویم مصوب شده، تامین شود، پاسخگو خواهیم بود.


سرپرست فدراسیون شطرنج گفت: سازمان تربیت بدنی باید امکانات لازم در اختیار فدراسیون ها قرار دهد، تا بهانه از فدراسیون ها گرفته شود.

وی از توسعه شطرنج در شهرستانها و پیگیری سیاست اعزام مربیان خارجی به این مناطق دفاع کرد و گفت: در سال گذشته چند مربی خارجی برای هدایت شطرنجبازان مستعد و تیم ملی کشور استخدام شد. این سیاست امسال نیز پیگیری می شود.

کامبوزیا نقبی به موضوع جذب اسپانسر در رشته ورزشی شطرنج زد و گفت: فدراسیون برنامه ای برای جذب اسپانسر ندارد، در حقیقت در شطرنج دنیا هیچ اسپانسری وجود ندارد، در همه جای دنیا، دولت ها به شطرنج یارانه می دهند.


سرپرست فدراسیون شطرنج توضیح داد: رشته شطرنج پخش تلویزیونی ندارد، اسپانسر کسی است که ابتدا توجیه اقتصادی برای اسپانسر شدن داشته باشد و بعد هزینه کند،‌ به همین دلیل امکان جذب اسپانسر برای شطرنج در حال حاضر وجود ندارد، مگر آنکه دولت به عنوان مثال به یک شرکت صنعتی دستور دهند در رشته شطرنج هزینه کند.


وی افزود:‌ در کشور هندوستان نیز اینگونه است، به صنایع فولاد این کشور دستور داده شد تا از شطرنج حمایت کند و یکی از دلایل پیشرفت شطرنج در این کشور اتخاذ همین سیاست است.

منبع خبر

( 4 از 5 )
پیام سیستم
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.

نظرات

User Avatar
عضو سايت
  • hamidmohamadi
  • ( 15 بهمن 1390 )
  • 0
امیدواریم آقای کامبوزیا بتواند شطرنج ایران را رهبری کند.
-------------
hanid